گروه گردشگری، مهاجرتی و آموزشی اقلیما

گروه اقلیما شرکتی فعال در حوزه‌ی خدمات بین‌المللی است که با اتکا بر دانش و پژوهشِ اعضایی متعهد و کاردان، درچهار سال گذشته به سرعت در حال رشد و گسترشِ فعالیت‌های حرفه‌ای خود بوده است. سوالات مهاجرتی خود را از کارشناسان متخصص ما بپرسید.

گروه گردشگری، مهاجرتی و آموزشی اقلیما

گروه اقلیما شرکتی فعال در حوزه‌ی خدمات بین‌المللی است که با اتکا بر دانش و پژوهشِ اعضایی متعهد و کاردان، درچهار سال گذشته به سرعت در حال رشد و گسترشِ فعالیت‌های حرفه‌ای خود بوده است. سوالات مهاجرتی خود را از کارشناسان متخصص ما بپرسید.

۲ مطلب در شهریور ۱۴۰۲ ثبت شده است

ویزای سوئد

دوشنبه, ۲۷ شهریور ۱۴۰۲، ۱۱:۰۶ ق.ظ

کشور سوئد چند نوع ویزا دارد؟ روش اخذ ویزای سوئد چیست؟ چه مدارکی را برای گرفتن ویزای سوئد باید ارائه کرد؟ ویزای سوئد چقدر اعتبار دارد؟ شرایط مورد نیاز برای اخذ ویزای سوئد چیست؟ آیا برای اخذ ویزای توریستی سوئد، گرفتن وقت سفارت لازم است؟ مجموع هزینه‌های اخذ ویزای سوئد چقدر است؟ آیا ویزای سوئد را می‌توان تمدید کرد؟ هزینه‌ی تمدید ویزای سوئد چقدر است؟

در همسایگی کشورهای فنلاند، نروژ و دانمارک، کشور اسکاندیناوی‌ سوئد با آب و هوای بسیار سرد قرار دارد. سوئد از کشورهای اروپایی عضو پیمان شنگن است و به افرادی که دارنده‌ی ویزای شنگن باشند، اجازه‌ی اقامت حداکثر 90 روزه را می‌دهد. (البته باید بگوییم که براساس نوع ویزای سوئد دریافتی، مدت اعتبار ویزا کم و زیاد خواهد شد.)

ویزای سوئد، یکی از سخت‌ترین ویزاهای شنگن است و براساس تقاضا و شرایط افراد، به صورت یکبار ورود، دوبار ورود و چندبار ورود صادر می‌شود. با اخذ ویزای سوئد به صورت مولتی می‌توانید طی مدت زمان اعتبار ویزا، در تمامی کشورهای حوزه‌ی شنگن حضور داشته باشید. برای اطلاع از لیست مدارک مورد نیاز و هزینه‌ی اخذ ویزای سوئد، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

ویزای سوئد

انواع ویزای سوئد

اگر قصد سفر به کشور سوئد را دارید، یکی از مراحلی که پیش از سفر باید طی کنید، اخذ ویزای مناسب براساس هدف از سفر و مدت زمان اقامتتتان است. فرقی ندارد که می‌خواهید برای درمان به سوئد سفر کنید یا با خانواده و دوستان خود ملاقات کنید و یا مدتی را در طبیعت بکر سوئد سپری کرده و زندگی کنید، در هر صورت اخذ ویزای سوئد برای تمامی شهروندان کشورهای خارج از حوزه شنگن، الزامی است. (البته شهروندان کشورهایی چون ژاپن، آمریکا، انگلستان و ... به علت اعتبار بالایی که پاسپورتشان دارد، از اخذ ویزا معاف هستند.)

براساس آنچه گفتیمف تمامی شهروندان ایرانی باید براساس هدف از سفر و مدت زمان اقامتشان، یکی از انواع ویزاهای سوئد را دریافت کنند. ویزای سوئد را می‌توان به دو دسته کلی تقسیم بندی کرد: ویزاهای کوتاه‌مدت (ویزای تایپ C) و ویزاهای بلندمدت (ویزای تایپ D).

  1. معرفی انواع ویزای کوتاه مدت یا تایپ C:

ویزای ترانزیت فرودگاهی (Sweden Airport Transit Visa): ویزای ترانزیت مخصوص افرادی است که پرواز آنها در کشور سوئد تغییر خواهد کرد و باید در این کشور برای مدتی محدود از هواپیما خارج شده و برای ادامه سفر خود، پروازشان را تغییر دهند. توجه داشته باشید که حداکثر 48 ساعت می‌توانید با داشتن ویزای ترانزیت فرودگاهی در کشور سوئد و تنها در محوطه سالن ترانزیت حضور داشته باشید و تحت هیچ عنوانی اجازه خروج از فرودگاه به شما داده نخواهد شد.

ویزای دیدار از خانواده، دوستان و بستگان (Sweden Visitor Visa): اگر یکی از اعضای خانواده، دوستان و یا فامیل‌های شما دارای اقامت دائم و رسمی کشور سوئد باشد، می‌تواند با ارسال یک دعوت نامه معتبر، زمینه اخذ ویزای ویزیتوری سوئد را برای شما فراهم سازد. با داشتن دعوتنامه می‌توانید ویزای ملاقات با خانواده و دوستان گرفته و برای مدتی محدود در سوئد اقامت کنید.

ویزای توریستی سوئد (Sweden Tourist Visa): رایج‌ترین نوع ویزا، ویزای توریستی سوئد است که برای بازدید از جاذبه‌های گردشگری مختلف این کشور به متقاضیان و گردشگران داده می‌شود. برای اخذ ویزای توریستی می‌توان در سه حالت یکبار ورود (single-entry)، دوبار ورود (double-entry) یا چندبار ورود (multiple-entry) درخواست داد.

همانطور که از اسامی این ویزاها پیداست، چنانچه ویزای یکبار ورود دریافت شود، در بازه زمانی 180 روزه دارنده ویزا می‌تواند حداکثر 90 روز در سوئد حضور داشته باشد و به محض خروج از کشور اعتبار ویزا تمام می‌شود و حتی اگر از تعداد روزهای ویزا باقی مانده باشد، دیگر نمی‌تواند وارد شود. اما با داشتن ویزای دوبار ورود می‌‌توان نهایتا دوبار و با ویزای مولتی به تعداد نامحدود در بازه زمانی مشخص شده، به سوئد وارد و خارج شد.

در سال‌های اخیر اغلب ویزاهای صادر شده برای ایرانیان، سینگل یا یکبار ورود بوده است؛ مگر در شرایطی که متقاضی دعوتنامه معتبر داشته باشد و بخواهد از خانواده خود دیدن کند.

ویزای خدمات درمانی سوئد (Sweden Medical Treatment Visa): گاه به تشخیص و پیشنهاد پزشکی در ایران، به شما پیشنهاد می‌شود که برای طی دوره درمانی خاص، برای مدت زمانی معلوم به سوئد سفر کنید و تحت درمان قرار گیرید. در چنین شرایطی با ارائه مدارکی چون گزارش پزشک تحت نظر، دریافت تایید پزشکی از بیمارستان یا پزشکی در سوئد که طی چنین دوره درمانی را بپذیرد و رسید واریز هزینه‌های پزشکی و ... می‌توانید برای اخذ ویزای خدمات درمانی سوئد اقدام کنید.

ویزای تجاری سوئد (Sweden Business Visa): این نوع ویزا برای شاغلین، تجار، کارآفرینان و سایر افرادی است که می‌خواهند در یک جلسه تجاری، کنفرانس‌ و یا همایش‌ کاری و ... حضور پیدا کنند.

ویزای فرهنگی سوئد (Sweden Cultural Visa): اگر قصد شرکت در رویدادی ورزشی، مذهبی و فرهنگی را دارید، لازم است تا برای حضور در کشور سوئد ویزای فرهنگی این کشور را دریافت کنید

  1. معرفی انواع ویزای بلندمدت یا تایپ D سوئد:

ویزای تحصیلی سوئد: متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در مدارس، کالج‌ها و دانشگاه‌های معتبر سوئد را دارند، می‌توانید براساس مدت زمان تحصیل خود در این کشور، ویزای بلندمدت و مولتی سوئد را دریافت کنند. اخذ چنین ویزایی به متقاضیان کمک می‌کند تا به دفعات نامحدود از سوئد خارج و وارد شوند و تا اتمام اعتبار ویزا، در این کشور اقامت کنند.

ویزای کاری سوئد: گاه ممکن است فردی از خارج از کشور سوئد دارای تخصص و مهارتی باشد که فرد دیگری در سوئد توانایی انجام آن کار را نداشته باشد و یا نخواهد آن را انجام دهد. در چنین شرایطی کارفرما یا شرکت سوئدی می‌تواند از یک فرد خارجی دعوت به همکاری کند. با دریافت پیشنهاد کاری رسمی و معتبر از کارفرمای سوئدی، می‌توانید ویزای کار این کشور را بگیرید و مادامی که در آن شرکت استخدام باشید، دارای ویزای سوئد بوده و حضور شما قانونی خواهد بود.

ویزای پارتنرشیپ سوئد: برای آن دسته از افرادی که همسر آنها دارای تابعیت سوندی است، امکان اخذ ویزای پارتنرشیپ سوئد وجود دارد. ن آن دینهیاین ویزا برای همسر افرادی صادر می‌شود که می‌خواهند در کشور سوئد یکدیگر را ملاقات کنند. برای اخذ این ویزا باید مدارکی چون مدرک تابعیت سوئدی همسر، سند ازدواج رسمی و سوابق خانوادگی همسر و ... را به سفارت ارائه دهید. همچنین همسر شما نیز باید در کشور سوئد برای اخذ ویزای پارتنرشیپ شما درخواست دهد.

 

روش اخذ ویزای سوئد

برای اخذ انواع ویزاهای کشور سوئد، متقاضیان باید به وبسایت رسمی سفارت سوئد یعنی Migrationsverket مراجعه کنند. با مراجعه به سایت باید ابتدا یک حساب کاربری بسازید. پس از تایید حساب کاربری خود، می‌توانید برای گرفتن وقت سفارت سوئد و تکمیل فرم‌های مربوط به ویزای شنگن اقدام کنید.

توجه داشته باشید که وجود هرگونه اشتباه در فرم آنلاین غیرقابل ویرایش بوده و منجر به رد درخواست ویزای شما خواهد شد. پس از درج اطلاعات و آپلود مدارک مورد نیاز، یک تاریخ را برای قرار ملاقات خود انتخاب کرده و رزرو کنید. هزینه‌ی ویزای خود را نیز باید از طریق یکی از کارت‌های اعتباری بین‌المللی مثل مسترکارت یا ویزاکارت پرداخت کنید.

با تایید شدن تاریخ ملاقات شما، می‌بایست در روز مقرر شده به همراه تاییدیه وقت سفارت و سایر مدارک مورد نیاز به سفارت سوئد در تهران مراجعه کنید. در روز و راس ساعت تعیین شده در سفارت حاضر باشید و بدانید که عدم حضور به موقع و یا ناقص بودن مدارک سبب عدم رسیدگی به پرونده شما خواهد شد.

معمولا پس از مراجعه حضوری به سفارت و طی کردن مراحل انگشت نگاری و گرفتن عکس بیومتریک و ...، حدودا دو الی سه هفته کاری طول می‌کشد تا درخواست متقاضیان بررسی شده و نتیجه نهایی اعلام شود. البته گاه به دلیل حجم کاری بالای سفارت، شرایط متقاضی و ... ممکن است بررسی پرونده بیشتر و تا 60 روز کاری نیز به طول انجامد.

سوئد

مدارک مورد نیاز برای گرفتن ویزای سوئد

برای اخذ ویزای سوئد نیاز به ارائه دو نوع مدارک می‌باشد: مدارک اولیه و مدارک پشتوانه. مدارک اولیه معمولا در رابطه با تمامی انواع ویزاها یکسان است؛ اما مدارک پشتوانه براساس نوع ویزا و هدف از سفر متقاضی تغییر می‌کند.

لیست مدارک اولیه مورد نیاز عبارتند از:

  • برای پذیرش درخواست ویزا، باید کشور سوئد مقصد اصلی فرد برای سفر باشد.
  • تاریخ شروع سفر باید در یک بازه زمانی 6 ماهه از تاریخ مراجعه متقاضی به سفارت سوئد باشد.
  • فرم تکمیل شده درخواست ویزا به همراه امضای متقاضی (فرم افراد زیر سن 18 سال را باید قیم قانونی آنها امضا کرده باشد.)
  • ارائه اصل و فتوکپی پاسپورت متقاضی با دو صفحه خالی که حداقل تا 3 ماه پس از خروج شما از حوزه شنگن اعتبار داشته باشد. (پاسپورت شما باید در 10 سال گذشته صادر شده باشد.)
  • ارائه رسید پرداخت هزینه‌ درخواست ویزای سوئد به صورت آنلاین.

لیست مدارک پشتوانه مورد نیاز برای اخذ ویزا عبارتند از:

  • شرح کامل علت سفر به سوئد (برنامه سفر)
  • ارائه مدارکی جهت اثبات داشتن بلیط رزرو شده پرواز رفت و برگشتی
  • اثبات داشتن محل اقامت به تعداد روزهای سفر (ارائه ووچر هتل)
  • ارائه بیمه خدمات درمانی بین‌المللی با پوشش حداقل 30.000 € در حین سفر
  • ارائه دعوت‌نامه رسمی از اعضای خانواده یا دوستانی که مقیم دائم سوئد هستند. (در صورت نیاز)
  • ارائه پرینت صورت حساب بانکی از سه ماه اخیر به زبان انگلیسی در یک صفحه A4
  • اثبات داشتن تمکن مالی بانکی به میزان لازم (حدودا مبلغ 450 کرون به ازای هر روز و برای هر نفر)
  • اگر شخص دیگری حامی مالی شما برای سفر به سوئد است، باید مدارک مالی کافی برای اثبات تامین هزینه‌های سفر از سوی وی را ارائه کنید.
  • ارائه اصل و فتوکپی شناسنامه متقاضی به همراه ترجمه رسمی آن به زبان انگلیسی.
  • ارائه دو قطعه عکس رنگی، با پس‌زمینه سفید و تمام رخ که در شش ماه اخیر گرفته شده باشد.
  • ارائه سند ازدواج (در صورت تاهل)
  • مقامات رسمی: ارائه حکم انتصاب یا گواهی تصدی و آخرین فیش حقوقی.
  • کارمندان دولتی: ارائه گواهی اشتغال به کار یا قرارداد کاری اخیر به همراه فیش حقوقی سه ماه گذشته، سوابق بیمه تامین اجتماعی یا معادل آن،و  یا نامه‌ای از کارفرما برای توضیح علت عدم وجود گواهی. توجه داشته باشید که دفترچه تامین اجتماعی یا سابقه مهر تامین اجتماعی باید ارائه شود.
  • تجار: ارائه اساسنامه رسمی شرکت یا اظهارنامه از سازمان رسمی صنفی مبنی بر ثبت شرکت، ارائه سابقه بیمه تامین اجتماعی یا معادل آن (در صورت وجود)
  • مدیران یا سهامداران شرکت: ارائه معرفی‌نامه با امضای نماینده قانونی شرکت مبنی بر تایید دفتر یا وضعیت متقاضی، اثبات وجود شرکت در ایران (به عنوان مثال اطلاعیه منتشر شده در مجله رسمی)؛ مدرک انتصاب اگر در روزنامه رسمی ذکر نشده باشد.
  • هنرمندان: ارائه مدرکی مبنی بر عضویت در یکی از انجمن‌های رسمی حرفه‌ای هنرمندان (مانند خانه سینما، خانه عکاسی و غیره) ویا مدرکی مبنی بر سابقه فعالیت هنری حرفه‌ای (نمایشگاه‌ها، جشنواره‌ها و غیره) و ارائه سابقه بیمه تامین اجتماعی یا معادل آن (در صورت وجود)
  • بازنشستگان: ارائه فیش حقوقی بازنشستگی در 6 ماه اخیر
  • دانش‌آموزان یا خردسالان: ارائه مدارک شغلی والدین یا وضعیت اجتماعی آنها، ارائه گواهی اشتغال به تحصیل.
  • افراد غیرشاغل: ارائه مدارکی مبنی بر داشتن وضعیت اقتصادی-اجتماعی مناسب (مانند: گواهی ازدواج، دفترچه ثبت خانواده، سند ملکی، اجاره خانه و ... )
  • رسید submit آنلاین مدارک ویزای توریستی سوئد
  • ارائه گواهی عدم سوءپیشینه

ویزای سوئد

هزینه های اخذ ویزای سوئد

با توجه به سن متقاضیان و نوع ویزای درخواستی، هزینه اخذ ویزای سوئد تغییر خواهد کرد.

نوع ویزای درخواستی

هزینه ویزا

ویزای ورود (کمتر از 90 روز) به سوئد برای افراد 12 سال و بالاتر

80 یورو

ویزای ورود (کمتر از 90 روز) به سوئد برای افراد 6 تا 11 سال

40 یورو

ویزای ورود (کمتر از 90 روز) به سوئد برای کودکان تا 5 سال

رایگان

تمدید ویزای ورود (کمتر از 90 روز) به دلایل شخصی

30 یورو

ویزای بلندمدت (بیشتر از 90 روز) برای بزرگسالان (بالای 18 سال)

1500 SEK (معادل 172 دلار آمریکا)

ویزای بلندمدت (بیشتر از 90 روز) برای کودکان زیر 18 سال

750 SEK (معادل 86 دلار آمریکا)

 

 

سوالات متداول

آیا می‌توان برای کسی که نسبت فامیلی با ما ندارد، دعوتنامه بفرستیم؟

بله؛ در این صورت دارنده دعوتنامه به عنوان دوست می‌تواند ویزای بازدید از خانواده و دوستان دریافت کند و به کشور سوئد سفر کند.

چقدر طول می‌کشد تا ویزای سوئد صادر شود؟

معمولا 15 الی 45 روز طول می‌کشد تا درخواست ویزا بررسی شده و نتیجه نهایی اعلام شود. اما گاهی ممکن است با توجه به نوع ویزا، فصل درخواست، حجم کاری سفارت و ... این مدت زمان بیشتر شود.

آیا برای اخذ ویزای توریستی سوئد باید وقت سفارت بگیریم؟

بله؛ نه تنها ویزای توریستی بلکه برای تمامی انواع ویزاهای سوئد باید وقت سفارت گرفته و برای انجام انگشت نگاری و گرفتن عکس بیومتریک و ... به سفارت مراجعه کنید.
 

سایت: https://eqlimagroup.com

شماره تماس: 02191006550

  • شقایق زرگر

پیمان شنگن

يكشنبه, ۱۲ شهریور ۱۴۰۲، ۱۰:۵۰ ق.ظ

شنگن کجاست؟ پیمان شنگن چیست؟ پیمان شنگن در چه تاریخی منعقد شد؟ چه کشورهایی سبب تشکیل پیمان شنگن شدند؟ مزایای عضویت در پیمان شنگن چیست؟ چه کشورهایی عضو پیمان شنگن هستند؟ با داشتن چه شرایطی می‌توان عضو پیمان شنگن شد؟ آیا اتحادیه اروپا همان پیمان شنگن است؟ تفاوت میان پیمان شنگن و اتحادیه اروپا چیست؟ کشورهای عضو در پیمان شنگن چه ویژگی‌های مشترکی خواهند داشت؟ پیمان شنگن در کجا منعقد شد؟ سیستم امنیتی حوزه شنگن چگونه است؟

شنگن نام توافق‌نامه‌ای میان 27 کشور اروپایی است که به موجب این قرارداد قانون کنترل مرزهای داخلی این کشورها لغو شده و ساکنین این حوزه می‌توانند آزادانه و بدون نیاز به اخذ ویزا در حوزه شنگن سفر کنند. همچنین پس از انعقاد این پیمان، شرایط سفر برای ساکنین غیراروپایی نیز تغییر کرد. این تغییر به این صورت است که دیگر نیازی به گرفتن ویزای تک به تک کشورهای شنگن نیست و متقاضیان می‌توانند با داشتن یک ویزای شنگن به چندین کشور آزادانه سفر کنند.

کشورهای اروپایی زیادی هستند که از پس از انعقاد اولیه این پیمان، تلاش کردند تا بتوانند آنها نیز به عضویت این حوزه بپیوندند؛ برخی موفق شدند و برخی به دلیل عدم برخورداری از شرایط مورد نیاز رد درخواست شدند. در زمان انتشار این مقاله تعداد کشورهای عضو پیمان شنگن 27 می‌باشد؛ اما ممکن است در آینده اعضای جدید هم اضافه شوند. در ادامه این مقاله به شرح کامل تاریخچه، ویژگی‌های مورد نیاز برای پذیرش، ویژگی‌های مشترک کشورهای عضو و ... خواهیم پرداخت.

ویزا شنگن

تاریخچه پیمان شنگن

ایده شکل‌گیری حوزه شنگن در ابتدا در سال 1985 با توافقی که بین 5 کشور اروپایی شامل آلمان، فرانسه، بلژیک، هلند و لوکزامبورگ صورت گرفت، به وجود آمد. مسئولین این کشورها در روستایی به نام شنگن در کشور لوکزامبورگ گردهم آمده و با امضای یک توافقنامه مشترک، سبب لغو قانون کنترل مرزهای داخلی بین کشورهای خود شدند. نام این پیمان نیز به دلیل امضا شدن توافقنامه در روستای شنگن، به معاهده شنگن معروف شد.

البته که ایده تشکیل حوزه‌ای متشکل از چندین کشور بدون مرز، در زمان امضای این پیمان شکل نگرفته بود و ایده آن در ابتدا قبل از جنگ جهانی دوم ایجاد شده بود. پس از امضای قرارداد، کشورهای آلمان و فرانسه برنامه‌ریزی‌های لازم را برای تنظیم قوانین و پیشنیازهای طرح آغاز کردند.

 

برای تنظیم شرایط و قوانین دقیق اجرای طرح شنگن، کنوانسیونی در ماه جون سال 1990 میلادی برگزار شد. در این کنوانسیون مواردی از جمله: چگونگی شرایط لغو کنترل داخلی مرزها، تعریف ساختاری یکسان برای هماهنگ شدن افسران مهاجرتی و داخلی، نحوه صدور یک ویزای یکسان، تشکیل یک پایگاه اطلاعاتی کامل برای کشورهای عضو و ... مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

پس از این کنوانسیون، کشورهای دیگری هم تمایل خود را برای پیوستن به این طرح اعلام کردند؛ در ماه نوامبر 1990 ایتالیا و اسپانیا و در نوامبر 1992 یونان به طرح اولیه شنگن ملحق شدند. اما این طرح به همین زودی اجرا نشد و تا سال 1995 بررسی‌ها ادامه داشت. در نهایت با به تعلیق درآوردن کنترل مرزهای داخلی کشورهای لوکزامبورگ، فرانسه، هلند، آلمان و بلژیک طرح پیمان شنگن رسما اجرا شد.

در ماه آپریل سال 1995، اتریش و در دسامبر سال 1996 کشورهای فنلاند، ایسلند، دانمارک، نروژ، و کشور سوئد اعلام آمادگی برای پیوستن به حوزه‌ی شنگن و لغو کنترل‌های داخلی مرزهای خود کردند. در طول سالیان بعد هم همچنان این عضویت‌ها ادامه پیدا کرد؛ در مارچ 2001 کشورهای لهستان، جمهوری چک، لیتوانی، ایسلند، دانمارک، فنلاند، سوئد، لتونی، مالت، اسلواکی و استونی و در اکتبر 2004 سوئیس به کشورهای عضو پیمان شنگن ملحق شد.

یکی از تغییرات بزرگ صورت گرفته در پیمان شنگن، در ماه دسامبر سال 2007 اتفاق افتاد؛ در این سال تمامی کشورهایی که عضو شنگن بودند، کنترل مرزهای زمینی و دریایی خود را از حالت تعلیق درآورد و رسما لغو کردند. (سوئیس تنها کشوری بود که لغو مرزهای زمینی آن در سال 2008 صورت گرفت.) در مارچ 2008 هم کنترل‌های فروگاهی حذف شد.

تعداد کشورهای عضو پیمان شنگن تا سال 2023، 27 کشور می‌باشد؛ در طول این سال‌ها کشورهای بسیاری مانند بلغارستان، رومانی، ترکیه و ... درخواست عضویت در این حوزه را دادند اما به علت عدم داشتن شرایط مورد نیاز و وجود نگرانی‌هایی در خصوص کافی نبودن اقدامات ضد فساد و مبارزه با جرائم سازمان یافته درخواست آنها رد شد.

به طور خلاصه می‌توانیم پیمان شنگن را به این صورت تعریف کنیم:

با رعایت قوانین مشترک برای کنترل مرزهای خارجی و مبارزه با جرم و جنایت، تقویت سیستم قضایی مشترک و همکاری پلیس‌های کشورهای عضو پیمانی متشکل از اتحاد 27 کشور اروپایی ایجاد شد که براساس آن به افراد اجازه داده می‌شود تا تنها با داشتن یک ویزا (ویزای شنگن) به این نواحی آزادانه رفت و آمد داشته و سفر کنند. البته که شهروندان مناطق شنگن نیازی به گرفتن هیچگونه ویزایی نخواهند داشت.

 

کدام کشورها عضو پیمان شنگن هستند؟

لیست کشورهای عضو پیمان شنگن را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

اتریش - Austria

بلژیک - Belgium

چک - Czech

فرانسه - France

آلمان - Germany

دانمارک - Denmark

هلند - Netherlands

اسلند - Iceland

یونان - Greece

فنلاند - Finland

لهستان - Poland

پرتغال - Portugal

سوئد - Sweden

اسلوونی - Slovenia

نروژ - Norway

مالتا - Malta

اسپانیا - Spain

کرواسی - Croatie

ایتالیا - Italy

استونی - Estonia

لوکزامبورگ - Luxembourg

لیختن اشتاین - Liechtenstein

سوئیس - Switzerland

اسلواکی - Slovakia

مجارستان - Hungary

لیتوانی - Lithuania

لتونی - Latvia

 

 

 

پیمان شنگن

عضویت در پیمان شنگن چه مزایای دارد؟

پس از عضویت در پیمان شنگن، کشورهای عضو از برخی مزایا بهره‌مند خواهند شد. سه مزیت اصلی عبارتند از:

لغو کنترل‌ مرزهای داخلی: شهروندان این حوزه می‌توانند بدون نیاز به چک کردن پاسپورت از بابت الصاق ویزا، به کشورهای عضو وارد شوند.

امکان سفر بدون ارائه پاسپورت: شهروندان حوزه شنگن نیازی به ارائه پاسپورت برای بررسی کردن تعداد ورود و خروجشان نداشته و می‌توانند بدون ارائه پاسپورت، سفر کنند.

صدور ویزای یکسان برای همه کشورهای عضو: پس از این قرارداد، ویزای متحدالشکلی برای کشورهای عضو صادر می‌شود و متقاضیان ورود به این حوزه می‌توانند با داشتن یک ویزا، به کشورهای همسایه نیز سفر کنند.

البته که عضویت در حوزه شنگن مزایای دیگری چون: جذب توریست بیشتر، افزایش امنیت منطقه، کاهش جرم و جنایات، نظارت‌ بیشتر در منطقه برای افزایش امنیت مرزها و ... نیز داشته است.

 

برای عضویت در پیمان شنگن چه معیارهایی مورد بررسی قرار می‌گیرند؟

شرایط، قوانین و ضوابط خاصی در پیمان شنگن تنظیم شده است و تنها به کشورهایی اجازه عضویت داده می‌شود که از دارای این شروط باشند. به همین دلیل هم هست که درخواست برخی از کشورهای اروپایی رد شده است و تنها به صرف حضور در قاره اروپا نمی‌توان به عضویت پیمان شنگن در آمد. معیارهایی که برای عضویت در معاهده شنگن مورد بررسی قرار می‌گیرند عبارتند از:

داشتن توانایی کافی برای تامین امنیت مرزهای خارج از حوزه شنگن به نمایندگی از سایر کشورهای عضو. یعنی کشور متقاضی باید بتواند به خوبی مرزهای زمینی، هوایی، دریایی خارجی خود را کنترل کرده و امنیت لازم را برای ورود غیرمجاز تامین کند.

امکان همکاری با سایر کشورهای عضو را برای افزایش امنیت منطقه و سایر مسائل امنیتی را داشته باشد.

هر کشور عضو پیمان شنگن نسبت به ویزایی که صادر می‌کند مسئول است؛ از این رو کشور متقاضی باید بتواند اطلاعات درخواست دهندگان را به خوبی بررسی کرده و از صدور ویزا به افراد مشکوک خودداری کند. همچنین باید بتواند حریم و اطلاعات خصوصی درخواست دهندگان را به خوبی حفظ کند.

باید به سیستم امنیت حوزه شنگن یعنی سیستم اطلاعات شنگن (SIS) و سیستم اطلاعات ویزا  (VIS)متصل شود و به تبادل اطلاعات و همکاری با سایر کشورهای عضو درخصوص مهاجرت و امنیت حوزه شنگن بپردازد.

کشور متقاضی باید متعهد شود که شرایط مربوط به عضویت در این منطقه را پذیرفته و به آنها پایبند خواهد بود.

با برخورداری از شرایط فوق، درخواست کشور متقاضی توسط پارلمان اروپا و کشورهای عضو بررسی شده و نتایج نهایی اعلام می گردد.

ویزای شینگن

تفاوت میان پیمان شنگن و اتحادیه اروپا

گاه ممکن است شهروندان غیراروپایی تصور کنند که اتحادیه اروپا و پیمان شنگن به یک مفهوم هستند و کشورهای عضو در آنها یکسان است. در حالی که این تصوری غلط است. اتحادیه اروپا تشکلی مرتبط با امور سیاسی و اقتصادی است و مانند پیمان شنگن دارای 27 عضو است. اما اعضای آن همان اعضای پیمان شنگن نیستند.

 

 

از جمله تفاوت‌های مهمی که در مزایای ارائه شده به شهروندان اتحادیه اروپا و حوزه شنگن وجود دارد، می‌توان به آزادی مطلق شهروندان اتحادیه اروپا برای تحصیل، کار، زندگی و بازنشستگی در کشورهای عضو این اتحادیه اشاره کرد. در صورتی که شهروندان حوزه شنگن تنها به صرف عضو بودن در این پیمان از چنین مزیتی نمی‌توانند استفاده کنند.

 

سیستم امنیتی حوزه شنگن چگونه است؟

توانایی برقراری امنیت در حوزه‌ی شنگن یکی از مهمترین مسائل برای کشورهای عضو است. با پیشرفت تکنولوژی نگرانی‌ها از بابت حفظ امنیت و افزایش آن نیز بیشتر می‌شود؛ چرا که راه‌های نفوذ به سیستم اطلاعاتی این حوزه افزایش می‌یابد.

اما از این پیشرفت می‌توان برای استفاده‌های بهتر و موثرتر در افزایش امنیت نیز بهره برد. در ادامه دو سیستم اطلاعاتی و امنیتی بزرگ حوزه شنگن را معرفی خواهیم کرد.

  1. سیستم اطلاعات شنگن (SIS)

سیستم اطلاعات یکپارچه شینگن به صورت خلاصه با نام SIS معرفی می‌شود. این پایگاه بزرگ اطلاعاتی به کشورهای عضور پیمان کمک می‌کند تا راحتتر بتوانند مرزهای خود را نظارت و کنترل کنند. در این پایگاه اطلاعاتی، مشخصات مجرمان و افرادی که دارای ممنوعیت ورود هستند ثبت می‌شود و در صورت اقدام به ورود مجدد شناسایی شده و از ورود آنها جلوگیری می‌شود.

علاوه بر ثبت اطلاعات مجرمان، این سیستم در ثبت اطلاعات ورودی و خروجی خودروها و همکاری در کنترل قوانین این پیمان نیز نقش مهمی دارد. سیستم SIS موثرترین و پرکاربردترین پایگاه برای حفظ و به اشتراک‌گذاری اطلاعات مرتبط با امنیت و مدیریت مرزها در اروپا است.

  1. سیستم اطلاعات ویزا (VIS):

سیستم اطلاعات ویزا با اهدافی چون: تنظیم و تسهیل بررسی و صدور ویزای شنگن، افزایش امنیت منطقه، تسهیل پاسخگویی به کمک‌ پناهندگان و تامین امنیت مسافران شروع به کار کرده است. این سیستم اطلاعاتی دارای اطلاعات بیومتریک درخواست دهندگان ویزای شنگن یعنی انگشت‌نگاری، تصویر، اطلاعات ویزای وی و ... است.

با اثبات اطلاعات مرتبط با ویزا در این پایگاه داده، تمامی کشورهای عضو می‌توانند به آنها دسترسی داشته باشند و در صورت لزوم تطابق اطلاعات انجام دهند.

 

سوالات متداول

پیمان شنگن چگونه منعقد شد؟

در سال 1985، پنج کشور فرانسه، بلژیک، آلمان، هلند و لوکزامبورگ با هدف حذف کنترل مرزی و ایجاد منطقه مسافرت آزاد، توافق نامه شینگن را امضا کردند.

آیا می‌توان با ویزای شنگن به انگلستان سفر کرد؟

خیر؛ انگلستان هیچوقت عضوی از کشورهای حوزه‌ی شنگن نبوده و متقاضیان برای ورود به این کشور باید یکی از انواع ویزاهای انگلستان را براساس هدف از سفر خود دریافت کنند.

مردم ساکن در کشورهای عضو پیمان شنگن از چه مزایایی بهره‌مند می‌شوند؟

شهروندان این کشورها می‌توانند بدون نیاز به دریافت ویزا، به سایر کشورهای عضو آزادانه سفر کنند.
 

سایت: https://eqlimagroup.com

شماره تماس: 02191006550

  • شقایق زرگر